STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig project

volgend project >

Duinpaviljoen strand Noordzee

Het concept voor het paviljoen is geÔnspireerd op de vleugel van de aalscholver. De vleugel ligt op het strand en kadert het uitzicht in de richting van het meer en de duinen. De structuur van de veren komt terug in de bekleding van de gevels en het dak.

Het paviljoen ligt op de grens van de duinen en het strand van het duinmeer. Na het passeren van de entree opent het gebouw zich wijds. De unieke plek aan het meer is zowel vanuit de gemeenschappelijke ruimte binnen, als vanaf het grote overdekte terras buiten goed te ervaren.  De route binnen in het paviljoen kun je opvatten als een duinwandeling. Het is een aaneenschakeling van intieme doch open ruimtes en biedt uitzichten vanaf verschillende split-level niveaus. De materialen en kleuren van het exterieur en interieur hebben een natuurlijk karakter. Het resultaat is een zeer energie-zuinig gebouw met een natuurlijke uitstraling en een minimale ecologische Ďfootprintí.

Waar de gemeenschappelijke ruimte zich oriŽnteert op het meer, zijn de slaapvertrekken georiŽnteerd op de duinen met daarop de bunkers van de Atlantic wall. Het paviljoen staat heel direct in het landschap. De duinen en het strand lopen tot aan de gevels van het gebouw. Ook de driehoeksvormen van de klimtoren komen in het nieuwe paviljoen terug. Het is een verrassend gebouw zonder te willen imponeren.

Het paviljoen biedt ruimte aan 150 - 200 personen voor het dagprogramma, daarnaast is er slaapruimte voor 50 personen.

Ontwerp 2015, niet uitgevoerd.

           

Aalscholver open vs gesloten duinwandeling door het gebouw

< vorig project

volgend project >