STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig artikel

volgend artikel >

#Ulft2020 = Stichting Ruimtemakelaars  

Waar een jaar geleden leegstaande panden de overhand hadden, bloeit er langzaam weer iets op.

Als gevolg van de concentratie van het winkelgebied rondom het Kennedyplein, de Kerkstraat en de Blenk, van toenemende internetverkoop, schaalvergroting, vergrijzing en ontgroening waren de winkels in de ‘oude’ winkelstraten F.B. Deurvorststraat en Ir. Sassenstraat  in Ulft leeggelopen. Beide straten verloren hun functie en levendigheid.

De winkelleegstand in de twee straten is geen conjunctureel probleem, maar een structureel probleem dat in de toekomst alleen maar groter wordt. Maar hoe blijf je als dorp en regio aantrekkelijk? Hoe kun je jongeren vasthouden in de streek? Hoe kun je het gebrek aan economische activiteiten en perspectief op opleiding en werk oplossen? Ulft2020 heeft zich vooral toegelegd op werkgelegenheid en leefbaarheid.

Ulft2020 is een jaar geleden gestart als een samenwerking tussen Dick van Aken en Olaf Molenaar om een nieuw elan te brengen in de door leegstand geteisterde F.B. Deurvorststraat en ir. Sassenstraat te Ulft. Ulft2020 was een proeftuin. De ervaringen van die zij hebben opgedaan met Ulft2020 willen zij ook voor andere kernen gaan inzetten. Hiervoor is de Stichting Ruimtemakelaars opgericht, waarbij Ulft2020 een project van de stichting is. Ulft2020 (de naam zegt het al) gaat vooral over de leefbaarheid in Ulft. Ruimtemakelaars heeft als werkgebied is de Achterhoek en Liemers.

Ruimtemakelaars kun je volgen op de vernieuwde Facebookpagina www.facebook.com/ruimtemakelaars die hier te vinden is.

De thuisbasis is voorlopig nog gewoon in Ulft, Bongersstraat 2.

Dick van Aken | Olaf Molenaar | Hendrik Jan Kort

Dick van Aken Architectuur  | www.dickvanaken.nl  |  studio@dickvanaken.nl   |    06 - 15 35 77 27

#verbouw #architect #ontwerp achterhoek #krimp

< vorig artikel

volgend artikel >