STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig artikel

volgend artikel>

Woningbestand in de Achterhoek zal verouderen, tenzij...

Keer op keer wordt besloten het aantal nieuw te bouwen woningen in de Achterhoek terug te dringen. Ook afgelopen maand las ik het weer in De Gelderlander. Vervangende nieuwbouw (dus eerst een woning slopen en vervolgens nieuw bouwen) is wel toegestaan, maar voor veel mensen is dit natuurlijk geen optie. Hiermee zal op den duur het woningbestand verouderen.

Eigenlijk zie je dit nu al gebeuren. Veel woningen en vooral van ouderen die nu te koop staan behoeven een modernisatie, zowel in uitstraling, comfort, techniek en energieverbruik. De woonwensen van nu zijn niet meer de woonwensen van toen. Meer ruimte en meer comfort  passen bij het moderne wonen. Tegelijkertijd is ook te zien dat steeds meer kopers op zoek zijn naar een woning die 'af' is. Niet alleen omdat ze geen tijd hebben om te klussen, maar ook omdat het steeds moeilijker is om alle aanpassingen te kunnen financieren.

Het verouderen van uw woning heeft direct een gevolg voor de waarde van uw woning. En omdat nieuwbouw nagenoeg wegvalt zal de concurrentie op de bestaande woningmarkt toenemen. U zelf rijk rekenen is heel makkelijk. De realiteit zal zijn dat kopers het voor het kiezen hebben. Een goed onderhouden woning die voldoet aan de woonwensen van nu en die van de toekomst zal eerder verkocht worden en voor een hogere prijs.

En wanneer is dan het beste moment om uw woning te moderniseren en hoe en voor wie en wat kost het?  Door een ruime ervaring in het verbouwen van woningen kan ik u verder helpen met deze vragen. Als architect kan ik u helpen uw wensen te vertalen naar een economische oplossing die bovenal ook praktisch en  toekomstbestendig is. Dat geldt voor een interne verbouwing, een uitbreiding en de verduurzaming van uw huis.

Vooraf heldere inzichten wat het resultaat wordt en wat de kosten zijn, voorkomen teleurstellingen achteraf. Een slim plan betaalt zichzelf terug. Het geeft een financiële meerwaarde, maar van dagelijks belang: meer comfort, woongenot en lagere energielasten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van uw huis? Een eerste gesprek, bij voorkeur in uw eigen huis, is altijd gratis en vrijblijvend.

Dick van Aken Architectuur  | www.dickvanaken.nl  |  studio@dickvanaken.nl   |    06 - 15 35 77 27

#verbouw #architect #ontwerp achterhoek #krimp

< vorig artikel

volgend artikel >