STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig project

volgend project >

Zelfbouw Helenastraat Arnhem

Je eigen huis bouwen zoals je dat zelf graag wilt. In de Helenastraat in Arnhem zijn kavels beschikbaar voor zelfbouw in een rij. De kavels zijn ca. 6 meter breed met een oppervlakte van 103 tot 156 m2, waarbij maximaal 60% van het kaveloppervlakte bebouwd mag worden. Je huis sluit straks aan op dat van de buren. De hoogte van het huis is maximaal 12 meter, net als de diepte.

En verder heb je vooral veel vrijheid! Je bepaalt zelf de architectuur, het uiterlijk en de verhoudingen van je woning. Geen verplichte indelingen van gevel of huis, geen voorgeschreven kleur van de voordeur. Een géén aparte welstandtoets.

Ben je op zoek naar een verrassend, ruimtelijk en duurzaam ontwerp? Dick van Aken Architectuur helpt je graag.

 

Ik help mijn opdrachtgevers bij het vertalen van hun woonwensen naar een verrassend, praktisch en duurzaam ontwerp dat ook in de toekomst zijn kracht en uitstraling zal behouden. Daarbij spelen de relatie met de omgeving, de ordening van functies, looplijnen, materiaal- en energie gebruik, sfeer en licht een belangrijke rol.

 

Om dit te bereiken werk ik nauw samen met mijn opdrachtgevers. Het is een continue proces van goed luisteren, voorstellen maken en evalueren of we op één lijn zitten. Voorstellen worden uitgebreid ondersteund met tekeningen, schetsen, maquettes, 3D beelden of film. Een goede begroting zorgt ervoor, dat keuzes verantwoord gemaakt kunnen worden. Als opdrachtgever word je stap voor stap meegenomen in het ontwerpproces. 
Deze zorgvuldige en heldere werkwijze wordt gedurende het gehele traject gehanteerd, daarmee wordt een solide basis gelegd voor het eindresultaat dat niet zelden alle verwachtingen overtreft. 

 

Meer dan ooit gaat het om het creëren van blijvende waarden voor de beleving, omgeving, duurzaamheid en economie. Ik ontwerp duurzaam en voor de toekomst. Goed bruikbare gebouwen met hedendaagse kennis en technieken, met passie voor het ambacht en  met historisch besef.  Duurzaamheidprincipes worden op een innovatieve wijzen in gebouwen geïntegreerd.  In het ontwerpproces wordt alle kennis gecombineerd, tot een gebouw waarin alles klopt. 

 

Naast het ontwerp kan ik ook de bouwaanvraag verzorgen en het uitvoeringsproces begeleiden tot en met de eindoplevering. Dit levert rust en zekerheid op. Door een goede voorbereiding worden misverstanden en fouten voorkomen en daarmee ook onvoorziene kosten. 
Bouwen of verbouwen doe je meestal maar één keer, het is ontzettend leuk om te doen, maar het moet goed gebeuren en ook leuk blijven. Daar kan ik voor zorgen!

< vorig project

volgend project >