STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig project

volgend project >

Biobased levensloopbestendig woonhuis Silvolde

Op dit moment werkt Dick van Aken Architectuur aan de realisatie van een ecologisch nieuwbouw woonhuis met de ambitie dat deze woning een nul op de meter woonhuis wordt. 

De woning wordt een levensloopbestendige woning. Alle voorzieningen zijn aanwezig op de begane grond. Extra ruimtes als een werkplek en een extra slaapkamer bevinden zich op de verdieping. 
De architectuur is van deze tijd en wijkt af van de omliggende huizen. Stedenbouwkundig voegt de woning zich in de straat, door de dakrichting aan te nemen van de bestaande jaren '60 en '70 woningen. 
De wens van de opdrachtgevers was een huis met een hele lage ecologische voetstap, energieneutraal met kleine buitenruimtes. De woning wordt gebouwd als een houtskelet met houtvezelisolatie, trippel beglazing in Fintihouten kozijnen, warmteterugwinning uit de ventilatielucht en zomernacht koeling. De fundatie en vloer van de begane grond bestaat uit schuimglaskorrels, een recyclebaar restproduct uit de glasindustrie met goede isolerende kwaliteiten en daarover hennepleem met uiteindelijk een houten vloer.


woonkamer


     plattegrond begane grond                                                     plattegrond 1e verdieping


keuken


terras

entree
gerelateerde projecten
< vorig project

volgend project >