STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig project

volgend project >

Houten woonhuis Tuin van Elden Arnhem

Fase: Voor Ontwerp
start bouw: december 2020

ligging in de Tuin van Elden Arnhem

Het beeldkwaliteitsplan beschrijft een dorpse karakter met huizen die dicht aan de straat staan. De woningen van metselwerk of stuc hebben kappen die variŽren in hoogte.
Om binnen deze uitgangspunten een gezonde energieneutrale woning te ontwerpen is gekozen voor houtskeletbouw. Door de nok excentrisch te leggen wordt de kapvorm expressief en ontstaat er een extra groot dakvlak op het zuiden, voor een optimale energieopbrengst door zonnepanelen en collectoren. 
In het ontwerp is gekozen voor een open binnenruimte met gedifferentieerde plekken door hun oriŽntatie. De uitgebouwde  woonkeuken met extra hoogte is gekoppeld aan de straat (westzijde). De woonruimte is gekoppeld aan het terras onder de veranda (zuidzijde) en de tuin (oostzijde). De veranda wordt overdekt met lamellen, waardoor de dakvorm ťťn geheel wordt. De trap naar de verdieping heeft bij bovenkomst een ruimtelijke relatie met de vide.
Voor het exterieur is gekozen voor stucwerk  als hoofd uitstraling, met accenten in hout, passend bij de bouwwijze.


woonkeuken

woonkamer

woonkamer


verdieping

gerelateerde projecten
< vorig project

volgend project >