STUDIO     NIEUWS     PROJECTEN     BLOG     MEEGEWERKT AAN     CONTACT


< vorig artikel

volgend artikel >

Aantrekkelijke Centrumgebieden

Collage ideevorming entree van Ulft

Veel stads- en dorpscentra hebben te maken met een enorme verandering. Opkomende leegstand door het verdwijnen van winkels en andere voorzieningen. Blijft het centrum in de toekomst nog wel aantrekkelijk en vitaal genoeg? En voor volgende generaties? 

Dick van Aken Architectuur heeft een succesvolle methode waarmee ondernemers, bewoners, gemeente en andere betrokkenen in gezamenlijk overleg tot concrete uitvoerbare acties kunnen komen. Belangrijk in de methode is de zoektocht naar het dna van de plaats. Waarin onderscheidt het centrum zich, wie komen er, wie niet. Welke functies zijn er, is er ruimte voor nieuwe functies.

Door middel van een goede inventarisatie en interactieve bijeenkomsten met alle partijen kunnen in een kort tijdsbestek relatief eenvoudige maatregelen worden ontwikkeld. Door de maatregelen te visualiseren weten wij partijen te binden. Hierdoor bereikt de methode snel effect, waarmee een nieuwe richting ingezet kan worden op weg naar een positief.

De Methode Aantrekkelijke centrumgebieden helpt partijen met fris kijken, is concreet, snel en doelgericht. Geen advies, maar een aanpak. <

Collage ideevorming entree van Ulft

   

Bestaande situatie entree van Ulft

Dick van Aken Architectuur  | www.dickvanaken.nl  |  studio@dickvanaken.nl   |    06 - 15 35 77 27

#aantrekkelijkecentrumgebieden #leegstand #krimp

< vorig artikel

volgend artikel >